Enkele regels voor het gebruik van het forum

Gebruiksvoorwaarden en algemene zaken rond dit forum
Plaats reactie
Gast

Enkele regels voor het gebruik van het forum

Bericht door Gast » 18-06-2008 21:37

Zoals altijd gelden er voor het gebruik van dit forum enkele eenvoudige regels. Berichten die 'zondigen' tegen deze regels worden verwijderd. Meestal zal er dan wel een berichtje met toelichting aan de inzender gestuurd worden; het kan immers ook per ongeluk gebeuren.

Forum-leden die bij herhaling in overtreding zijn kan echter de toezegging tot het forum ontzegd worden. Tot dusverre is dat nog nooit gebeurd overigens (en dat willen we graag zo houden!)

De regels:

hou het doel van het forum in de gaten
Het doel van het forum is het bij elkaar brengen van cc fans en het bieden van een ontmoetinsplaats daarvoor.

hou het netjes
Beantwoord vragen met respect voor andere forumgebruikers. Domme vragen bestaan niet, hooguit minder ervaren cc-rijders. Juist zij kunnen hun voordeel doen met dit forum.
Voor ook geen welles/niettes discussies: dat je een andere mening bent toegedaan, betekent niet dat de mening van de ander daarmee onjuist is.

Binnen internet-fora komt het nog al eens voor dat er, ook vanwege de anonimiteit die een forum nu eenmaal biedt, sterk op de persoon gespeeld wordt. Met felle discussies die 'eigenlijk nergens over gaan' tot gevolg.
Dergelijk forumgedrag wordt binnen dit forum NIET toegestaan.

voorkom onnodige vragen
Als je met een probleem zit; gebruik dan eerst de zoekfunctie. Lees per thema ook zeker de mededelingen en 'sticky's.
Kun je het antwoord op een vraag dan nog niet vinden, plaats dan zelf een vraag (daarvoor moet je wel eerst registreren). Let er dan op dat je je vraag op een logische plek binnen het forum zet, en plaats je vraag ook niet op meerdere plekken tegelijk (dat heeft geen zin, en leidt alleen maar tot versnippering van de antwoorden).

geen klaagmuur
Dit forum is een prima medium om te zorgen dat problemen van cc's in beeld komen, met eventueel een oplossing voor het probleem. Deze aankaarten is dan ook een goede zaak.
Maar laten we het wel zinvol houden: het heeft geen zin van het forum een 'klaagmuur' te maken; dat voegt niets toe.vraag en aanbod
Vraag en aanbod die via dit forum voor elkaar komen, zijn helemaal voor eigen rekening en risico!

gele kaart/rode kaart
Bij duidelijke zondiging tegen de forumregels kan iemand 'gebanned' worden van het forum. Je kunt dan niet meer posten op het forum.
In slechts zeer uitzonderlijke gevallen zal iemand meteen 'gebanned' worden. Veelal is het 'wennen' aan, en ontvang je via de forum-mail eerst een 'gele kaart'. Maar na wederom 'misgedrag' zul je meteen rood krijgen en geen toegang meer hebben.

Veel plezier op het CCfanclub forum!

Plaats reactie